Introduction to Apparel Flat Pattern (ThisFeelsLikeMe)
Forside Om meg DIY Sketchbook Kontakt

Introduction to Apparel Flat Pattern

Yeeeeeaaah, ikke så flink å blogge regelmessig... Men til mitt forsvar så føler jeg at de fagene/kursene jeg tok det forrige semesteret mitt ikke var så veldig "bloggverdig". Jeg tenkte uannsett å bare ta en rask walk-trough av FMD 257 kurset, siden det er faget som hadde mest prosjekter, før jeg begynner på en liten oppdatering om sommerferien min neste innlegg!

Først av alt, FMD 257 var litt mer enn bare lage papir mønstre til klær, siden instruktøren i faget var miss Sherrill (, har hatt henne i en del fag, inkludert sy kursene,) så sydde vi prøver av mønstrene pluss hadde prosjekter hvor vi laget mønster og sydde våre egne design.  Et eksempel på en prøve av et mønster vi lærte oss; Her er side snittene flyttet opp til halsen, og dette var mest sannsynligvis min favoritt måte å manipulere snittene på.

Dette var det ene prosjektet vårt, hvor vi skulle designe en ermløs topp med en knappelukking, jeg valgte å ha lukkingen bak. Det var mer eller mindre de eneste retninslinjene vi fikk, så det var utrolig kult og se hvor mange forskjellige måter det gikk å løse oppgaven på når vi hadde presentasjons dag. Jeg ble forresten ikke 100% fornøyd med mitt ferdige resultat, fordi materialet var litt mer gjennomsiktig enn det jeg trodde, og i sammenheng med det skulle jeg valgt en svart stabeliseringsinnlegg i stedet for hvitt, og til slutt ble det seende litt rart ut på midten bak helt øverst i nakken. Føler det var litt feil i konstrueringen av mønsteret mitt. 

Skissen til høyre er utgangspunktet for designet.

Sydde en rask muslin prøve for å se hva som funket og ikke funket på det stadiet.

Sluttresulatet ble både bra og litt dårlig. Likte mer eller mindre hvordan det så ut, men skjørtet ble ikke helt sånn som jeg forestilte meg pluss det ble merkelig på lukkingen bak og toppen fikk feil symetode på glidlås pluss peplum-delen ble litt rar.

Vi måtte og levere inn mønsteret vi hadde konstruert i konvolutter hvor det måtte illustreres eller taes bilde av visning av plaggene. Jeg ble mest fornøyd med illustrasjonen av skjørtet som jeg tegnet.

Senior designerne har hver vår et stort sluttprosjekt som avsluttes med et mote show. Og ikke sånn liten som var når jeg gikk på videregående, men en stort profesjonelt mote show hvor de viser kolleksjoner de har laget. Klassen min og jeg fikk melde oss som frivillige for å hjelpe hver vår senior designer. Så jeg fikk en smakebit om hvordan det blir. Gleder meg og gruer meg sykt til senior året mitt når det blir min tur, virket sykt stressende med mye press, men og utrolig kult.Men for å snakke om litt andre ting enn det kurset. For første gang på en stund fikk jeg gjort et syprosjekt i fritiden! Jeg sydde meg nemlig et "etui" til saksene mine så de ikke ligger å slenger med sysakene jeg drasser frem og tilbake til timene mine. Ble egentlig ganske kult syns jeg.

Og så var det veldig kjekt at RA-ene mine satt opp masse DIY arrangementer for bygningen vår på slutten av semesteret. Syns det er veldig kjekt med DIY-er generelt, men blir ekstra kjekt når noen andre står for materialer! Fikk bl.a. plantet et par sukkulenter (veldig populære i Cali, Succulents), de heter Florence & Eggbert og blir passet på av Melissa (ene romkameraten min) mens jeg er i Norge. Så fikk vi pimpet mason jars, som ble ganske kult. Og jeg skulle egentlig få pyntet noen kopper med sharpie tusjer, men mote showet kom litt i veien for det så skal jeg gjøre det selv når jeg er tilbake!

Nå er det bare en uke igjen til jeg drar tilbake til Long Beach, så skal prøve å poste et innlegg om sommerferien min innen det!
  • Skriv en ny kommentar

    hits